Previziuni sărate: harta prețurilor internaționale

Într-o perioadă de mare incertitudine, este necesar să avem puncte ferme. Chiar și în imobiliare. Ei bine, în coloana de astăzi, vom încerca să creăm un fel de cartografiere a ceea ce va fi situația mondială în panorama imobiliarelor de lux. Am afirmat în mod repetat că acest segment rămâne de obicei neschimbat.

Deoarece cererea pentru orice produs „prim” nu suferă modificări, ci rămâne constantă. Dar în 2020 s-a observat că, în timpul urgenței pandemice, nici măcar acest sector nu a fost scutit de criză. Acesta este motivul pentru care astăzi vom încerca să înțelegem care sunt perspectivele pe segmentul cărămizilor de lux.
Deci, dacă sunteți gata și înarmați cu pix și hârtie, să începem!

Toată analiza noastră se bazează pe un indice foarte specific, compilat de Savills: World Cities Prime Residential Index. Acest indicator a fost utilizat pentru a defini tendințele prețurilor a 30 de orașe internaționale, cunoscute ca fiind reprezentative pentru o economie puternică și un țesut social destul de solid. Ei bine, se pare că traseul optimist va apărea în sfârșit în primele luni ale anului 2021, ducând la o creștere nu atât de disproporționată a prețurilor la proprietățile de lux. Înainte de a analiza orașele în detaliu, să ne amintim că creșterea sau scăderea prețurilor nu este întotdeauna sinonimă cu criza. Într-adevăr, adesea o creștere a valorii de piață simbolizează o redresare economică, deoarece proprietatea va fi de fapt recunoscută drept demnă de această valoare. Și, prin urmare, cu un preț compatibil cu restul pieței. Revenind la rubrica noastră, analiștii se așteaptă la o creștere a prețului cu 1,6% în lux. Dar să vedem împreună cum vor diferi diferitele orașe ale globului.

Cea mai mare rată de creștere va fi determinată de Seul, Berlin și Sydney. Trei realități complet diferite, dar cu un număr comun: cu 6,8% mai mult decât în 2020! Ceea ce înseamnă, potrivit experților, o recuperare mai rapidă în ceea ce privește investițiile de lux.
Cu toate acestea, Guangzhou chinezesc apare și el. Analiștii așteaptă mult de la această realitate, având în vedere uriașul proces de urbanizare inaugurat deja în 2019, care l-a făcut din ce în ce mai atractiv în ochii potențialilor investitori. Dar nu numai. Punctul forte care va permite Guangzhou să decoleze este și apropierea de Shenzen, care este configurată ca a treia cea mai mare economie din China!

Nu are o importanță secundară, orașul Miami și altele asemenea. Orașe care oferă peisaje naturale uluitoare și care, din acest motiv, își pot permite să umfle prețurile ofertelor lor pe piață. Din nou pentru nevoia psihologică puternică de a investi într-un mediu nu numai luxos, ci și spațios din exterior. Nu în ultimul rând este lista de metropole cu prețuri stabile sau chiar în scădere în peisajul luxos imobiliar. De menționat sunt Milano și Roma pentru Italia, Madrid, Barcelona, Lisabona, New York și Hong Kong. Nu este exclus ca această scădere a prețurilor să fie pozitivă și pentru o redresare economică rapidă. Dar vom aștepta câteva luni pentru a spune cu siguranță. Până atunci, continuă să ne urmărești!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB