Boomul imobiliar din 2018: Cuba!

O situație fără precedent este aceea pe care Cuba o mărturisește și, în special, capitala. Toată lumea vrea să cumpere o casă în Cuba.
Dar de ce?
Un stat care, datorită embargoului american, a fost blocat de ani de zile la nivel comercial și pe scena politică internațională, este renăscut ca niciodată.

Care a fost rezultatul acestei inversări a traseului?


Trebuie să facem un pas înapoi și să analizăm scena politică a insulei.
Vânzarea de case a fost permisă numai în Cuba în 2011 și, din acel moment, a fost inaugurată o nouă tendință, ceea ce a permis ca PIB-ul cubanez să ajungă la numai 37 de miliarde de euro din sectorul imobiliar.
Deși străinii sunt interzise să cumpere case direct, se știe că mulți investitori folosesc mendo-urile care locuiesc în capitală pentru a finaliza achiziția.
Potrivit datelor statistice, aproximativ 45 000 de case au fost vândute abia în 2012.
Cele mai multe dintre case aparțin celor care nu locuiesc pe insulă, dar care se bucură încă de reședința permanentă în țară.
Volumul monetar limitat în sectorul imobiliar se mișcă întreaga economie cubaneză, preconizând perspective largi de schimbare și reînnoire.
Pentru a obține oportunitatea de a achiziționa o casă în Cuba, trebuie să obțineți reședința sau să vă bazați pe un candidat.
Dar este momentul să o facem acum, pe măsură ce piața înflorește și, în timp, o proprietate va câștiga mai multă valoare atât pentru poziția sa geografică, cât și pentru frumusețea locală.
Costul pentru majoritatea caselor este mai mic de 30.000 de pesoane cubanezi, dar prețurile par să fie în creștere, dată fiind marele interes internațional pe care națiunea îl întâmpină. O curiozitate oarecum ambiguă este demnă de amintit.
Conform cercetărilor economice, după moartea lui Fidel Castro, casele de vânzare au crescut cu 61%.
Majoritatea capitalului investit aparține foștilor cubanezi care au făcut o avere în străinătate sau americanilor care doresc să cumpere o bucată de paradis.
Cele mai solicitate sunt vilele colorate și unice, care aparțin anilor 40-50 și au rămas astfel datorită embargoului care nu a permis modernizarea insulei.

Și tocmai aceste minuni îi fac pe investitori nebuni, caută tot felul de trucuri (uneori chiar ilegale) pentru a obține o casă în Havana.
Cultura, tradiția și culorile dau drumul spre modernitate care, sperăm, nu poate schimba particularitățile care încă fac acest lucru obiectul dorinței multora.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB