Berlin în creștere: modul în care piața imobiliară din Germania se extinde

Creșterea populației, o cultură economică nebună, tinerii din ce în ce mai interesați de piața imobiliară, un lider în lumea financiară. Actuala situație germană pare a fi foarte favorabilă, nu numai pentru economie în general, ci mai ales pentru piața cărămizilor.
De fapt, Berlinul a cunoscut o fermentare mare, contribuind la creșterea cererii, dar și la prețul proprietății.
Dar de unde vin toate acestea? Și, mai presus de toate, de ce au fost înregistrate aceste creșteri din acest an?
La treizeci de ani de la reunificarea celui mai divizat oraș din lume, au fost înregistrate creșteri ale prețului mediu al clădirilor și chiriilor de aproximativ 11%.
Conform unor studii statistice recente, de fapt, Berlinul este cel mai bun oraș pentru investiții imobiliare și, în comparație cu multe alte centre metropolitane, există o creștere "activă" demografică, adică formată de indivizi bine integrați pe piața investițiilor.
Acesta este, fără îndoială, elementul-cheie care diferențiază acest oraș și Germania în general.
Este adevărat că acest oraș, în comparație cu multe alte bine plasate pe piața internațională, are prețuri atît de absurde, încât să împingă fluxul mare de capital către această națiune în detrimentul principalilor concurenți. Și asta nu este tot!
Acest fenomen nu afectează numai cetățenii germani care sunt interesați să cumpere o casă, dar se estimează că aproximativ 43% din tranzacțiile imobiliare internaționale au fost inaugurate la începutul noului an. Evident, nu este posibilă compararea valorii imobiliare a unui apartament în Berlin cu un cadou similar în New York sau Londra, dar acest lucru nu descurajează proprietarii care doresc să-și vândă proprietatea.
Prețul pentru obținerea accesului la piața imobiliară germană, așa-numita barieră de intrare, este de aproximativ 10.000 de euro pe metru pătrat, însă, pentru casele de lux, este dispus să plătească aproape dublu.
Un alt element care aduce beneficii pieței imobiliare germane derivă considerabil din nivelul scăzut al șomajului prezent în țară.
 Există întotdeauna mult mai mulți oameni care se mută în Berlin în căutarea unui loc de muncă și, evident, și un loc unde să rămână.
Dar chiar și germanii înșiși captivează capitala, în special tinerii care, adesea moștenind o avere uriașă, decid să o investească în caramida națională. Putem spune că Berlinul a devenit noua Silicon Valley, în special datorită start-up-urilor care au primit finanțare de peste 8 miliarde de dolari și care continuă să atragă mulți angajați viitori care aspiră la o schimbare radicală a vieții și poate chiar la un loc de muncă la una dintre cele mai cunoscute companii din lume.
Este recomandabil ca cumpărătorul să opteze pentru zona din Berlin, deoarece rentabilitatea investiției poate fi mai mare în timp, comparativ cu alte zone ale națiunii germane.

Ce să spunem, se pare că Germania este de neatins din toate punctele de vedere!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB