# 10 ani, de asemenea, în domeniul imobiliar: modul în care caramida italiană sa schimbat în zece ani

În zece ani există multe schimbări care pot avea loc în toate sectoarele economiei și nu mai puțin în sectorul imobiliar. Pe diferitele rețele sociale, așa-numita "10 ani", se înfurie, în care fotografiile cu zece ani în urmă se compară cu cele actuale pentru a observa schimbările.
Am decis să creăm un fel de cadru al celor care au fost 10 ani de pe piața imobiliară italiană, să înțelegem diferitele evoluții pozitive și non-caramizi.
Acum zece ani pentru Italia, a început o fază foarte critică, cea care a inaugurat criza economică care a implicat întreaga piață europeană și extraeuropeană a imobiliară.
 De fapt, în 2008, după ani de expansiune extremă pe toate fronturile, piața imobiliară a suferit o oprire drastică, cu un colaps în prețurile proprietăților de 6%, în timp ce contractele și tranzacțiile de cumpărare și vânzare au fost de aproximativ 700 mii.
 Timpul în care o casă a rămas pe piața imobiliară înainte de a fi vândută era de 130 de zile, dar oricum cererile de închiriere erau în criză.
 Putem spune că, având în vedere existența unor taxe stabile, abundența ofertei era suficientă pentru a satisface o cerere încă actuală. În 2018, exact după zece ani de la această situație, tranzacțiile au variat de la 700 la 600 mii, cu o variație de preț de + 3%.
În schimb, timpii de vânzări s-au prelungit cu 4 zile, dar tipul cel mai solicitat este întotdeauna cel al apartamentului cu trei camere. Evident, redresarea nu este uniformă, dar cu toate acestea, putem spune în general că situația pare să se fi redresat ușor.
Chiria de azi este necesară mult mai mult în cerere decât acum mulți ani.
Deși sectorul imobiliar se confrunta cu o fază expansivă, în prezent pare să înregistreze o fază de creștere după criză. Situația de pornire este, fără îndoială, mai puțin prosperă decât acum 10 ani, cu o dinamică mai limitată și mai închisă. Limita a fost, fără îndoială, marcată de prezența nu numai a crizei, ci și a creditului bancar.
De asemenea, sectorul construcțiilor a jucat un rol în influențarea pieței imobiliare italiene.
Cu zece ani în urmă, a pierdut până la 60% din cifra de afaceri și în prezent numai câteva orașe conduc acest sector. Milan este primul din clasament, dar multe alte orașe se află încă într-un impas.
Chiar și alegerile politicii economice au fost cruciale în această etapă. Penalizarea a fost cauzată, de fapt, de boom-ul care a înregistrat multe alte sectoare, cum ar fi tehnologia și tehnologia informației, care au disprețuit literalmente cât mai multe.
Cu toate acestea, un element care sa schimbat pozitiv în timp este calitatea constructivă care, în paralel cu creșterea prețului, a adus în orice caz un feedback mai mare din partea investitorilor, care sunt din ce în ce mai înclinați să cumpere un anumit nivel de proprietate imobiliară.
Putem afirma în mod sumar că piața imobiliară a suferit două faze critice, una internațională și una limitată la economia italiană.
 Cererea a devenit din ce în ce mai selectivă, deoarece italienii nu caută numai clădiri cu un anumit nivel, ci și pentru eficiență energetică, ecologică și inteligentă și bine poziționate în orașe perfect legate de diferitele puncte de interes.

Ce pot să spun, această sesiune de 10 ani a fost cu adevărat uimitoare!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB