Hong Kong, Macao și lux: piața imobiliară între incertitudine și nebunie

Peste 100 de unități de lux noi sunt construite în cele mai frumoase zone rezidențiale din Hong Kong. Cu toate acestea, se pare că, pentru piața imobiliară de lux, au existat unele prăbușiri în ceea ce privește prețurile.
Nivelurile de retragere a prețurilor ajung la aproximativ 4,6%, arestând o perioadă de 28 de luni de creștere neîntreruptă.
 Dacă ne referim la situația anterioară de pe piața imobiliară din 2016, este imediat cunoscut faptul că, în acest orizont de timp, creșterile ratei au fost înregistrate și datorită Brexit care, chiar dacă este îndepărtat din punct de vedere geografic, a cântărit pe o piață asiatică într-o asemenea măsură pentru a raporta o pierdere de 10,1% din capitalul investit.
Chiar și relațiile tensionate cu Statele Unite nu au ajutat cu siguranță, ducând la stagnare pentru caramida rezidențială asiatică.
Principalii cumpărători care permit Hong Kong-ului să rămână pe linia de plutire au fost și continuă să fie investitori bogați în lichidități care decid să-și achiziționeze casa visurilor lor și care nu se lasă influențați de sentimentul negativ dintre investitorii mai înstăriți.
 Un alt element care a jucat în mod clar un rol fundamental în acest sector a fost, fără îndoială, industria jocurilor de noroc, din punct de vedere al construcției. În anul 2018 au fost construite numeroase centre de jocuri, iar indicatorii economici au înregistrat o creștere pozitivă și neîntreruptă pe parcursul anului 2018.
În special, pe piața Macao, volumul total al tranzacțiilor rezidențiale și nu au fost pozitive pentru întreaga anului trecut, cu o marjă care depășește 10,450 contracte de vânzare. Activele reședințelor standard de clasă mijlocie au crescut cu 3% în 2016, cu 5% în 2017 până în 2018, cu un bun 7,7%.
 Cererea de chirii rămâne o constantă pozitivă, probabil dată de prezența anuală a multor turiști, în special a tinerilor care doresc să rămână temporar în străinătate sau să învețe una dintre cele mai fascinante și vechi limbi din lume.
De fapt, datorită creșterii forței de muncă, circuitele de leasing rezidențial au identificat, fără îndoială, un nou segment potențial de investitori, care, fie că le place sau nu, vor trebui să cumpere un bun.
În plus, în ceea ce privește oferta, au fost eliberate peste 30 de proiecte pentru construirea a 2747 de unități rezidențiale pentru un total de 322.055 de metri pătrați de suprafață. Operațiunile de pre-vânzare au fost deja inaugurate în decembrie 2018, cu o limită din ce în ce mai neclară între numărul de proprietăți și cantitatea solicitată.
 Și ce se așteaptă pentru anul 2019? Volumul tranzacțiilor ar putea rămâne stabil, fără a se face decolare ca în anii anteriori, în caz contrar, valoarea intrinsecă a tranzacțiilor ar putea înregistra o scădere ușoară.
Dar prețurile, se pare că nu vor suferi modificări deosebite, având în vedere totuși coexistența mai multor factori care au un impact semnificativ asupra tuturor fronturilor.
Ce să spun, se pare că incertitudinea și incapacitatea de a oferi linii clare pentru viitorul acestei țări.

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB