Imobiliare pariziene: prețurile sunt mereu ridicate

Paris: orașul iubirii, artei, rafinamentului, modei. A fi capabil să scrii în această coloană, în detaliu, cât de minunată este această realitate, ar fi cu adevărat reductiv.
Însă mai există un motiv dacă, astăzi, am decis să vorbim despre capitala franceză.
Într-adevăr, în sectorul nostru, Paris a reușit să se distingă chiar în ultima perioadă.
Cum? Devenind din ce în ce mai exclusivist.

Cum este să trăiești în orașul Turnului Eiffel? Potrivit experților noștri, acesta poate fi definit ca un „lux inaccesibil”. La începutul lunii septembrie, potrivit celor raportate de Camera Notarilor, maximul istoric a fost depășit cu mult, ca preț relativ la achiziția unei proprietăți.
Vorbim despre peste 10.000 de euro pe metru pătrat.
Și întregul, se alătură dimensiunilor mari, gamei vaste de alegere întotdeauna pentru a putea investi în imobiliare și un nivel de viață care devine din ce în ce mai puțin accesibil.

Comparând Parisul cu multe alte realități similare, constatăm că, în orice caz, niciuna dintre ele nu a atins astfel de niveluri de exclusivitate financiară.
Lăsând la o parte Londra și New York (respectiv 14.000 și 13.500 de euro pe metru pătrat), găsim Milano cu 4.000 de euro pe metru pătrat și Roma (cu o mie de euro mai puțin).

Drept dovadă a faptului că situația franceză, din punct de vedere economic, devine din ce în ce mai nesustenabilă, un alt fapt. De data aceasta, însă, de natură demografică.
Din 2011, aproximativ 12.000 de locuitori au decis să părăsească orașul în cursul anului, tocmai din cauza creșterii disproporționate a prețurilor și a costului vieții în general. Pentru a da o valoare în termeni procentuale, această creștere este egală cu 66%.

Cumpărând un apartament în Paris de aproximativ 100 de metri pătrați, aveți nevoie de echivalentul a 31 de ani de salarii pariziene medii (în restul țării, doar 7 sunt suficiente).

Acesta pornește din zona mai puțin luxoasă (ca să zic așa) din Pont-de-Flandre, unde prețul mediu este de 7.000 de euro pe metru pătrat, până la cel din Odèon, care depășește pragul de 15.000.

Dar asta nu este totul.
Pentru a vă face să înțelegeți de ce imobilul parizian nu s-a oprit, în ciuda acestei perioade de apariție critică, raportăm un fapt fundamental: tipul investitorilor.
Cine sunt deținătorii puterii imobiliare franceze care au subscris 90% din contractele de vânzare în ultima perioadă?

Cei care au reușit să țină în viață cărămizile din Paris sunt așa-numitele CSP +.
Cu această prescurtare rezumăm „categoriile socio-profesionale superioare”, motiv pentru care se bucură de o poziție economică și socială cu adevărat importantă.

Prin urmare, pentru unii, această perioadă este un apel de trezire, pentru întreaga economie pariziană, pentru alții, o fază simplă. Pentru alții, chiar și o perioadă care ar putea aduce multe beneficii din toate punctele de vedere.

Toate întrebările de perspective pe care vom îndrăzni să le spunem, dar poate, de data aceasta, și despre portofoliu!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB