Zurich depășește Geneva: ultimele știri

Zurich depășește Geneva în lumea imobilelor. Aceasta este situația care caracterizează Elveția încă din ultimul trimestru al anului trecut. Una dintre cele mai independente națiuni din peisajul înconjurător și, mai ales, stabilă din punct de vedere economic, se confruntă cu o schimbare reală.

Pentru a ghida potențiali investitori și pentru a încerca să înțelegem dimensiunile fenomenului, am decis să analizăm situația. Pe baza sondajelor și analizelor statistice efectuate de experți de vârf în sectorul imobiliar, a fost posibil să se creeze o imagine de ansamblu destul de completă. Din acest motiv, trebuie doar să inaugurăm secțiunea noastră actuală, dedicată acestor două orașe elvețiene concurente!


În analiza noastră, vom urma așa-numita 'logică pâlnie', pornind de la situația generală din Elveția și apoi intrând în detalii.
Conform studiilor recente, Elveția pare a fi expusă riscului unei bule de locuință. Sau mai rău, de apreciere excesivă. Mai ales în orașele Geneva și Zurich, fenomenul pare să fi atins niveluri exponențiale.


Deși s-au aplicat măsuri de reglementare pentru a reduce în continuare această boom a prețurilor, situația nu pare să se schimbe pozitiv. Într-adevăr. Investitorii sunt tot mai descurajați, în special în orașul Geneva, care este redus brusc de la Zurich.

Însă, în conformitate cu datele statistice, piața imobiliară din Zurich pare să dețină numele bun de bunuri imobiliare elvețiene. Acest oraș atrage încă investitori, datorită scăderii ratei dobânzii pentru creditele ipotecare. Dar această situație, comparativ cu anii precedenți, nu este deloc pozitivă. Este suficient să spunem că piața din Zurich și Geneva se află într-un mediu deja supraevaluat, cu un randament de închiriere decisiv scăzut. Mai mult, Zurich a depășit Geneva, atât prin indice, cât și prin preț. Prețurile efective ale acestora din urmă, de fapt, par să fi rămas fixe, dar decisiv supraevaluate.

 Dar ce va economisi imobiliare elvețiene? Fără îndoială, ratele negative sunt fundamentale pentru o recuperare constantă față de riscul de bule imobiliare. Este important ca cumpărătorii să fie dispuși să investească acum înainte ca situația să devină nesustenabilă. Prin urmare, punctul forte: timpul!

 Zurich și Geneva în contextul UE? Cum este configurată situația?
În majoritatea orașelor metropolitane, ratele dobânzilor par să fi scăzut. Singurele locații cu risc de bule sunt Paris și Frankfurt. Acesta este motivul pentru care, într-un context extrem de pozitiv, este necesar să se garanteze o accesibilitate mai mare pentru investitori, pentru a nu rămâne izolați chiar și în contextul imobiliar european.

Cum se va dezvolta situația în Elveția? Nu este posibilă definirea clară a situației iminente. Se speră că riscul de bule poate fi eliminat printr-o creștere a cererii, susținută de o stabilizare a prețurilor.
Pentru mai multe informații, continuați să fiți actualizați pe portalul nostru Realigro!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB