Piața Macau: prăbușirea

După cum știm bine, situația care devastă diferitele națiuni atât din punct de vedere psihologic, cât și din punct de vedere economic nu are egal. Într-adevăr, nu se poate spune că o țară este mai mult sau mai puțin afectată de alta. Critica se bazează pe numărul de decese, infecții și personalul de sănătate epuizat acum. Desigur, sectorul imobiliar este puternic afectat și de această criză. Iar una dintre zonele care suferă foarte mult de această fază istorică absurdă este cea din Macao.
Pentru a înțelege pe deplin imediat dimensiunea reculului, vom încerca să realizăm o analiză detaliată: pre și post Covid-19.

Presupunem că piața imobiliară din Macau a fost în dificultate, comparativ cu media națională, chiar înainte de Coronavirus.
Pentru a afirma acest lucru, am analizat situația din 2019. În această perioadă, prețul mediu al tranzacției (pentru unitățile rezidențiale) a scăzut cu 3%, în contrast puternic cu creșterea anului precedent (+ 5%). Dar ce s-a întâmplat înainte de această prăbușire?

Piața imobiliară din Macao a fost însă susținută de numeroase intervenții, de asemenea, de natură infrastructurală, care au garantat o creștere a valorii acelorași structuri (rezidențiale și nerezidențiale) prezente pe teritoriu.
Acestea includ:
- construcția tunelului Gongbei, singura legătură dintre Zhuhai și podul Hong Kong-Zhuhai-Macau
- Tunelul Shenzhen-Zhongshan, care va reduce timpul mediu de călătorie între Shenzhen și Zhongshan de la două ore la mai puțin de 30 de minute.
- Proiectul zonei golfului Guangdong-Hong Kong-Macau pentru creșterea conectivității, comerțului și investițiilor între cele trei regiuni.

Investițiile importante, care însă nu par a fi suficiente pentru a reînvia piața Macao.

Într-adevăr, din ianuarie 2020, piața imobiliară din Macao a slăbit considerabil.
Motivația trebuie căutată în sentimentul de incertitudine al investitorilor și mai ales al dezvoltatorilor. De fapt, ei își rezervă dreptul de a acționa pentru a evita daunele suplimentare de natură economică. Există și tensiune politică. Clima dintre SUA și China nu este printre cele mai relaxate. Și odată cu apariția epidemiei, totul pare mai puțin decât îmbunătățirea.

Cererea scade. Dar să vedem în detaliu cum se comportă tranzacțiile imobiliare din Macao. Numerele vorbesc clar. În ciuda faptului că nu există date cu privire la randamentele contractelor de închiriere, pentru sectorul vânzărilor rezidențiale, se vorbește cu 23% mai puține volume. În plus, valoarea tranzacțiilor în sine a scăzut la 26%. O devalorizare reală, care pare să îngrijoreze considerabil întreaga piață imobiliară din Macao.

În sfârșit, să nu uităm că economia Macau suferă tocmai în sectoarele motrice: turism și jocuri de noroc. De fapt, în februarie, guvernul a impus blocarea tuturor cazinourilor din zonă, ceea ce a dus la o pierdere de peste 900 de milioane de dolari.

Ce putem spune, se speră că situația se va reface și că această zonă minunată va reveni la gloria sa anterioară!

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB