O colibă pe vulcan: noul artificiu islandez

Știm, în ultimul an, imobilele au fost dorite mai mult ca niciodată. Până la crearea unor inovații care ne-au lăsat adesea fără cuvinte. În 2020, de fapt, a apărut nevoia de a crea structuri mai ecologice, mai ecologice, mai mari, fără a neglija confortul cel mai solicitat. Dorința de a fi în contact cu natura s-a manifestat mai ales după lunile lungi de blocare care au caracterizat majoritatea statelor lumii.

Acesta este motivul pentru care nu au lipsit cazuri excepționale de structuri create de la zero, pentru a satisface exact această nevoie. Contactul direct cu lumea exterioară, care de ani de zile a fost considerat un element de importanță secundară, devine astăzi predominant în procesul de alegere a unei proprietăți. Dacă v-am spune că în Islanda este posibil să aveți o casă înconjurată de formațiuni de lavă? Da, noi de la Realigro am găsit această știre cu adevărat „fierbinte” pentru dvs. Dacă sunteți curioși să aflați mai multe, continuați să citiți următoarele rânduri!

Anunțul este clar: doar pentru cei mai aventuroși. Nu este de mirare că aceasta este o cerință fundamentală pentru a putea profita de Aska. Prima dintr-o serie de colibe total ecologice proiectate în jurul lacului Mývatn, lângă vulcanul Hverfjall.

O zonă cu siguranță inospitalieră, pe care probabil că nu am fi identificat-o niciodată ca fiind locul perfect pentru a petrece o vacanță. Ei bine, această cabană prefabricată este situată la mai mult de șase ore de capitala islandeză, într-un oraș populat de doar 300 de locuitori. Un pariu bun pentru turismul local, care a decis să investească în cele mai extreme imobile. Tocmai, cel în contact complet cu natura. Dar acum să vedem cum este structurată această colibă specială. Per ansamblu măsoară 21 de metri pătrați și, odată ajuns în interior, este posibil să percepem cât de mult este esențial placarea cu pin ușor pentru a transmite o senzație de lumină, căldură și ospitalitate. O alegere, cea folosită, care are origini japoneze foarte vechi (vorbim despre tehnica shou sugi ban, care se bazează pe crearea de contraste moi prin utilizarea de acoperiri materiale naturale).

Întreaga structură include un dormitor dublu, o baie și o bucătărie deschisă, ultima conectată direct la o terasă magnifică. Deși dimensiunea casei este extrem de mică, nu același lucru se poate spune despre plafonul foarte înalt; ceea ce generează o senzație de confort și spațiu. Chiar și mobilierul personalizat, precum și completarea spațiului, amintesc cu fidelitate mediul natural în care este inserată cabana.

Nu în ultimul rând acoperișul, a cărui particularitate este să se poată amesteca complet cu restul peisajului, bogat în vegetație. Mai mult, ferestrele mari permit tot ceea ce, în ultimul an, a fost cel mai solicitat de potențialii investitori: un contact direct și peren cu mediul extern. Un proiect cu adevărat genial, care a avut un succes deosebit, având în vedere numeroasele rezervări efectuate de turiștii care doresc să viziteze zona și, în același timp, să trăiască o experiență total diferită decât de obicei.

Și tu, ai pleca vreodată în vacanță într-o colibă la o aruncătură de băț de un crater?

Postări asemănatoare

Căutați în Realigro

 

    Cont Realigro

    • Twitter
    • Facebook
    • LinkedIn
    • Instagram
    2005-2024 REALIGRO REAL ESTATE LTD. All Rights Reserved - VAT Nr: 893969932
    Neikos Digital Agency
    1. Preferinţe

      Pentru o mai bună utilizare a site-ului Realigro, setaţi preferinţele pentru limbă, valută, de metri pătraţi sau ft m²

      Set acum Nu se afişează din nou
    BB